Prostreno.cz

Kari rýže s cizrnou

Chuť indických jídel je zcela nezaměnitelná a rozhodně stojí za to je ochutnat.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 868 kJ / 207 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy31g
tuky6g

Ingredience na

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička zelené kari pasty
  • 0.5 lžičky římského kmínu
  • 0.5 lžičky mleté kurkumy
  • 0.5 lžičky drceného koriandru
  • 250 g rýže - nejlépe basmati
  • 500 ml zeleninového vývaru - podle potřeby více
  • 250 g vařené nebo konzervované cizrny
  • 0.5 hrnku petrželky - nakrájené

Postup přípravy

  1. Na rozehřátém oleji krátce orestujte nakrájený česnek s kari pastou, přidejte kmín, kurkumu, koriandr a promíchejte.
  2. Přisypte propláchnutou rýži, zalijte vývarem a duste, až je rýže měkká.
  3. Když je rýže skoro měkká, přidejte k rýži scezenou, propláchnutou cizrnu a vařte, až je rýže měkká.
  4. Před podáváním posypte nakrájenou petrželkou.

TIP:

K hotové rýži můžete vmíchat 150 g čerstvého baby špenátu.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kari rýže s cizrnou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat