Prostreno.cz

Jahodový koláč s drobenkou

O to, aby bylo těsto krásně vláčné, se postará podmáslí, o křupavost oblíbená drobenka... a o vůni pochopitelně jahody.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 775 kJ / 185 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy24g
tuky9g

Ingredience na

  • 500 g jahod
  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g hrubé mouky
  • 1 ks kypřící prášek do pečiva
  • 120 g krupicového cukru
  • 1 ks vejce
  • 400 ml podmáslí
  • 120 ml rostlinného oleje
  • 3 lžíce hrubé mouky na vysypání plechu
  • 125 g hrubé mouky - na drobenku
  • 80 g studeného másla - na drobenku
  • 125 g krupicového cukru - na drobenku
  • Na vymazání
  • 2 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. V míse utřete cukr a vejce, vsypte prosetou mouku s kypřícím práškem , vlijte podmáslí a olej. Vymíchejte hladké těsto.
  2. Plech vymažte tukem a vysypte hrubou moukou.
  3. Těsto nalijte na plech a rovnoměrně rozetřete.
  4. Těsto pokryjte jahodami.Malé nechte vcelku,velké překrojte.
  5. Troubu předehřejte na 200° C .
  6. Do mísy nasypte suroviny na drobenku a propracujte pomocí prstů. Drobenkou rovnoměrně posypte koláč.
  7. Koláč přikryjte pečícím papírem,aby drobenka nebyla příliš „ upečená „ a pečte v předehřáté troubě 40- 45 minut (podle výkonnosti trouby)

TIP:

K přípravě koláče můžete použít i jiný druh ovoce.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,44g
  • Sacharidy:

    360,76g
    • Cukry:

      203,00g
  • Tuky:

    191,72g
  • Vláknina:

    8,00g

Aktivita pro spálení: 185 kcal

23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

55

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jahodový koláč s drobenkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat