Prostreno.cz

Kvasnicová polévka s vejci

Posilující polévka z kvasnic je doplněná mrkví a je vskutku výborná. Je nejen zdravá a díky kvasnicím bohatá na vitamín B, ale také rychle hotová.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 184 kJ / 44 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy6g
tuky2g

Ingredience na

  • 1 kostka kvasnic - klidně můžete dát 2
  • 250 g mrkve
  • 2 ks jarní cibulky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 ks vejce
  • 2 špetky soli
  • 1.5 l zeleninového vývaru

Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji nechte za stálého míchání „rozpustit „ kvasnice.
  2. Přidejte očištěnou, na tenké plátky nakrájenou mrkev a nakrájenou jarní cibulku (nať z jedné cibulky dejte stranou ) zalijte vývarem a vařte,až je mrkev měkká.
  3. Vejce rozšlehejte v misce vidličkou ,osolte je a za stálého míchání je nalijte do polévky.
  4. Před podáváním posypte polévku nakrájenou natí cibulky.

TIP:

K přípravě můžete použít vodu a sypký vývar,nebo kostku. Do polévky můžete přidat kousek nastrouhané petržele a celeru.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    13,60g
  • Sacharidy:

    23,80g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    101,10g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 44 kcal

5

minut jízdy na kole

4

minut běhu

13

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(16 hlasů)

Srdíčkový koláč

(28 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Kvasnicová polévka s vejci

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat