Prostreno.cz

Paštika z kuřecích jater

Domácí paštika působí jako složitá záležitost, přitom to vlastně jsou jen osmahnutá rozmixovaná játra, zjemněná trochou másla, v našem receptu ochucená česnekem, kořením pěti vůní a tymiánem. Na čerstvé nebo opečené bagetě je nesrovnatelně lepší než kupované paštiky.

  • 45min

    30min příprava

    15min vaření

  • 956 kJ / 228 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy3g
tuky19g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Játra očistěte a nakrájejte.
  2. Ve velké hlubší pánvi zahřejte oříšek másla a osmahněte na něm nejdříve šalotku, pak přidejte česnek.
  3. Pak přimíchejte koření pěti vůní a tymián.
  4. Nechte minutu rozvonět, přidejte nakrájená játra a opečte je dohněda – při zmáčknutí by měla zůstat pružná, uvnitř růžová, ale zároveň nesmějí být syrová.
  5. Směs dejte do kuchyňského robotu a rozmixujte na pastu.
  6. Přidejte zbývající změklé máslo, smetanu, osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
  7. Paštiku dejte do misky, uhlaďte ji a nechte v chladu ztuhnout.

TIP:

Pokud chcete velmi jemnou paštiku, propasírujte ji přes sítko.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Paštika z kuřecích jater

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat