Prostreno.cz

Jarní masová roláda

Pokud si neopatříte kopřivy, můžete je nahradit čerstvým špenátem.

  • 1h a 45min

    30min příprava

    1h a 15min vaření

  • 699 kJ / 167 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy3g
tuky12g

Ingredience na

  • 1.2 kg vepřové kýty
  • 200 g mladých čerstvých kopřiv
  • 1 ks červené cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 2 lžíce oleje
  • 150 g čerstvého sýra - nejlépe cottage
  • 200 ml vody, nebo vývaru
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Mladé kopřivy důkladně operte ve vodě, nechte je okapat a nakrájejte je.
  2. Na oleji nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli a česnek.
  3. Přidejte dobře okapané, nakrájené kopřivy a nechte je "zavadnout". Dejte stranou vychladnout.
  4. Troubu předehřejte na 200 °C.
  5. Z masa si připravte plát, který naklepejte, osolte a opepřete.
  6. Maso potřete sýrem a na sýr rozprostřete připravené kopřivy.
  7. Na delším konci od sebe si nechte cca 5 cm bez náplně. Když budete motat roládu, tak se vám náplň posune až k okraji a tak vám nebude zbytečně vypadávat.
  8. Maso stočte do rolády, ovažte potravinářským provázkem a položte do vymazaného pekáčku.
  9. Maso podlijte 200 ml vody nebo vývaru a přikryté pečte v troubě 40 minut. Pak maso odkryjte a dopečte doměkka.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jarní masová roláda

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat