Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Fenyklová polévka s dýni a mrkví

sun
1hlas
Hodnotit

60min

25min příprava

35min vaření

115 kJ

energetická hodnota na 100g

80 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:1g tuky3g sacharidy0g bílkoviny

Fenykl mnoho lidí nemusí pro jeho výraznou vůni připomínající anýz, ale tepelnou úpravou zesládne a zjemní.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks čerstvého fenyklu
  • 1 lžička bylinkové soli
  • 1 ks mrkve
  • 2 ks brambor
  • 200 g dýně Hokaido
  • 2 l vody
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  • Očištěnou mrkev a oloupané brambory nakrájejte na kostky.
  • Dýni omyjte (nemusíte loupat) a nakrájejte ji na kostičky.
  • Oloupanou, nakrájenou cibuli nechte zesklovatět na rozehřátém oleji s máslem.
  • K cibuli přidejte očištěný, nakrájený fenykl bez natě (nať si odložte stranou na zdobení polévky), brambory, mrkev a dýni.
  • Zeleninu zalijte vodou, osolte bylinkovou solí a vařte,až zelenina změkne.
  • Polévku rozmixujte a podávejte ozdobenou kouskem fenyklové natě.
Květákový salát s jablky

Květákový salát s jablky

60min 260kJ 120 Kč

Podobné recepty

Japonská polévka s ředkvičkami

Japonská polévka s ředkvičkami

1 hlas
35min 227 kJ 99 Kč
Fazolová polévka s kořením garam masala

Fazolová polévka s kořením garam masala

2 hlasy
2h a 20min 455 kJ 99 Kč
Polévka s cizrnou a zeleninou

Polévka s cizrnou a zeleninou

2 hlasy
45min 371 kJ 80 Kč
Pórková polévka s křupavou slaninou

Pórková polévka s křupavou slaninou

4 hlasy
1h a 5min 438 kJ 140 Kč
Polévka z červené čočky a mrkve

Polévka z červené čočky a mrkve

1 hlas
55min 300 kJ 80 Kč
Polévka z bílých fazolí s tymiánem a mrkví

Polévka z bílých fazolí s tymiánem a mrkví

2 hlasy
1h a 5min 237 kJ 120 Kč

Články nejen o vaření