Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Rybí karbanátky s hráškem

lanvin
1hlas
Hodnotit

1h a 30min

30min příprava

60min vaření

723 kJ

energetická hodnota na 100g

180 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:8g tuky18g sacharidy8g bílkoviny

Lehké, kypré karbanátky se smetanovou chilli omáčkou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 300 g oloupaných vařených brambor
  • 200 g zeleného hrášku
  • 1 ks mrkev - nahrubo nastrouhaná
  • 500 g bělomasé ryby - pokud možno bez kosti
  • 4 špetky soli
  • 2 lžíce strouhanky
  • 2 špetky mletého pepře
  • K podávání
  • 200 ml zakysané smetany
  • 1 lžíce chilli omáčky
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky
  • Na smažení
  • 100 ml oleje

Postup přípravy

  • V lehce osolené vodě povařte rybu–přibližně 10 minut. Nechte rybu vychladnout. Vody dejte jen tolik, aby byla ryba přikrytá vodou.
  • Hrášek nasypte do 300 ml vařící vody a 5 minut povařte. Pak hrášek sceďte a nechte okapat.
  • Brambory a hrášek dejte do misky, přidejte rybu a nahrubo rozmačkejte vidličkou, můžete přidat 2 lžíce strouhanky.
  • Přidejte nastrouhanou mrkev a podle chuti osolte a opepřete.
  • Dobře promíchejte a ze směsi vytvarujte 6-8 karbanátků.
  • Karbanátky obalte v hladké mouce a zvolna je z obou stran opečte na oleji.
  • Smetanu smíchejte s chilli omáčkou a podávejte ji ke karbanátkům.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

1 hlas
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

1 hlas
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Thajské rybí kuličky

Thajské rybí kuličky

1 hlas
1h a 25min 497 kJ 170 Kč
Štika na šampaňském

Štika na šampaňském

2 hlasy
1h a 5min 690 kJ 320 Kč
Krevety s ananasem, paprikou a rybí omáčkou

Krevety s ananasem, paprikou a rybí omáčkou

0 hlasů
25min 508 kJ 250 Kč
Kreolský kastrol

Kreolský kastrol

0 hlasů
1h a 15min 376 kJ 280 Kč
Makrela s rajčaty

Makrela s rajčaty

3 hlasy
1h a 10min 565 kJ 220 Kč
Ryby dušené s koprem

Ryby dušené s koprem

0 hlasů
1h a 5min 1738 kJ 180 Kč

Články nejen o vaření