Prostreno.cz

Rybí karbanátky s hráškem

Lehké, kypré karbanátky se smetanovou chilli omáčkou.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 726 kJ / 173 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy18g
tuky8g

Ingredience na

  • 300 g oloupaných vařených brambor
  • 200 g zeleného hrášku
  • 1 ks mrkev - nahrubo nastrouhaná
  • 500 g bělomasé ryby - pokud možno bez kosti
  • 4 špetky soli
  • 2 lžíce strouhanky
  • 2 špetky mletého pepře
  • K podávání
  • 200 ml zakysané smetany
  • 1 lžíce chilli omáčky
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky
  • Na smažení
  • 100 ml oleje

Postup přípravy

  1. V lehce osolené vodě povařte rybu–přibližně 10 minut. Nechte rybu vychladnout. Vody dejte jen tolik, aby byla ryba přikrytá vodou.
  2. Hrášek nasypte do 300 ml vařící vody a 5 minut povařte. Pak hrášek sceďte a nechte okapat.
  3. Brambory a hrášek dejte do misky, přidejte rybu a nahrubo rozmačkejte vidličkou, můžete přidat 2 lžíce strouhanky.
  4. Přidejte nastrouhanou mrkev a podle chuti osolte a opepřete.
  5. Dobře promíchejte a ze směsi vytvarujte 6-8 karbanátků.
  6. Karbanátky obalte v hladké mouce a zvolna je z obou stran opečte na oleji.
  7. Smetanu smíchejte s chilli omáčkou a podávejte ji ke karbanátkům.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí karbanátky s hráškem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat