Prostreno.cz

Rybí karbanátky s hráškem

Lehké, kypré karbanátky se smetanovou chilli omáčkou.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 749 kJ / 179 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy18g
tuky8g

Ingredience na

  • 300 g oloupaných vařených brambor
  • 200 g zeleného hrášku
  • 1 ks mrkev - nahrubo nastrouhaná
  • 500 g bělomasé ryby - pokud možno bez kosti
  • 4 špetky soli
  • 2 lžíce strouhanky
  • 2 špetky mletého pepře
  • K podávání
  • 200 ml zakysané smetany
  • 1 lžíce chilli omáčky
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky
  • Na smažení
  • 100 ml oleje

Postup přípravy

  1. V lehce osolené vodě povařte rybu–přibližně 10 minut. Nechte rybu vychladnout. Vody dejte jen tolik, aby byla ryba přikrytá vodou.
  2. Hrášek nasypte do 300 ml vařící vody a 5 minut povařte. Pak hrášek sceďte a nechte okapat.
  3. Brambory a hrášek dejte do misky, přidejte rybu a nahrubo rozmačkejte vidličkou, můžete přidat 2 lžíce strouhanky.
  4. Přidejte nastrouhanou mrkev a podle chuti osolte a opepřete.
  5. Dobře promíchejte a ze směsi vytvarujte 6-8 karbanátků.
  6. Karbanátky obalte v hladké mouce a zvolna je z obou stran opečte na oleji.
  7. Smetanu smíchejte s chilli omáčkou a podávejte ji ke karbanátkům.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    58,84g
  • Sacharidy:

    265,50g
    • Cukry:

      22,73g
  • Tuky:

    125,41g
  • Vláknina:

    37,10g

Aktivita pro spálení: 179 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

53

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rybí karbanátky s hráškem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat