Grilovaná vepřová panenka
Nebojte se na grilu připravit ani takové kousky masa, jako je vepřová panenka.
-
40min
20min příprava
20min vaření
-
822 kJ / 196 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny12g
sacharidy4g
tuky14g
Ingredience na
- 8 ks
medailonků vepřové panenky
- 4 plátky
kompotovaného ananasu
- 4 plátky
sýra niva
- 5 špetek
soli
- Na omáčku
- 100 ml
oleje
- 1 stroužek
česneku
- prolisovaného
- 1 lžička
třtinového cukru
- 80 ml
červeného vinného octa
- 1 lžíce
worcestrové omáčky
- 2 lžíce
kvalitního kečupu
- 1 ks
malé chilli papričky
- volitelné
Postup přípravy
- Ingredience na omáčku promíchejte v misce metličkou.
- Gril předehřejte na střední teplotu.
- Maso osolte, položte na rozpálenou mřížku grilu potřenou olejem a grilujte 10–15 minut (podle velikosti medailonků i více) jakmile se maso na povrchu trochu opeče, dvakrát ho otočte a vždy potřete připravenou omáčkou.
- Po upečení nechte medajlonky 5 minut odležet, ještě trochu dojdou.
- Mezi tím krátce ogrilujte plátky ananasu.
- Na plátek panenky položte plátek ananasu, plátek nivy a přikryjte plátkem panenky.
- Podávejte se zbývající omáčkou.