Prostreno.cz

Vepřová kotleta se sušenými houbami

Dušené vepřové maso s houbami a fazolovými lusky.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 776 kJ / 185 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy8g
tuky14g

Ingredience na

  • 800 g vepřové kotlety bez kosti
  • 4 lžíce řepkového oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 hrnek sušených hub
  • 1 ks větší sterilované okurky
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 lžíce tmavé instantní jíšky
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžíce houbového koření
  • 300 ml masového vývaru
  • 1.5 lžíce vařící vody
  • 500 g fazolových lusků
  • 3 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Houby namočte na půl hodiny do teplé vody.
  2. Maso nakrájejte na plátky, lehce je naklepejte, posypte je solí a houbovým kořením.
  3. Na olej nasypte na kostičky nakrájenou slaninu, oloupanou, nakrájenou cibuli, přidejte plátky masa a vše orestujte.
  4. K masu přidejte namočené houby (můžete i s vodou ve které byly namočené), nakrájenou okurku, hořčici, vývar a maso duste doměkka.
  5. Měkké maso se šťávou zahustěte instantní jíškou.
  6. Do osolené vařící vody nasypte fazolky a vařte 5 minut.
  7. Fazolky sceďte a nechte dobře okapat.
  8. Okapané fazolky krátce orestujte na másle.
  9. Maso podávejte s fazolkami.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová kotleta se sušenými houbami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat