35min
20min příprava
15min vaření
234 kJ
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky5g sacharidy2g bílkoviny
Mimořádně snadné a výjimečně chutné! Chcete-li sytější vegetariánské jídlo, přidejte k zelenině kousky uzeného tofu či tvrdého sýra.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
1 ks
cukety
1 ks
lilku
1 ks
červené papriky
1 ks
žluté papriky
8 ks
žampionů
3 špetky
soli
2 špetky
mletého černého pepře
1,5 lžičky
provensálského koření
2 lžíce
citronové šťávy
50 ml
kvalitního oleje
Postup přípravy
Cuketu a lilek nakrájejte na větší kousky a na dužině vytvořte několik šikmých řezů.
Z papriky odstraňte semínka a papriku nakrájejte na větší plátky.
Oloupané houby nakrájejte na silnější plátky.
Zeleninu a houby srovnejte na grilovací tácek, pokapejte olejem, osolte a opepřete.
Grilujte bez obracení přibližně 5-8 minut, dokud nezačne zelenina hnědnout.
Zeleninu otočte, posypte provensálským kořením, pokapejte citronovou šťávou a grilujte ještě 5 minut. Délka grilování závisí na tom, jak máte rozehřátý gril a jak velké kousky zeleniny grilujete.