Prostreno.cz

Zapečené bílé zelí

Čerstvé zelí zapečené se smetanou a bramborami. Velmi chutné i bez masa.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 448 kJ / 107 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy8g
tuky6g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Na pánvi rozehřejte 5 lžic másla, přisypte oloupanou, nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
  2. Přidejte na nudličky nakrájené zelí, oloupaný, nakrájený česnek a 10 minut duste. Dochuťte solí a pepřem.
  3. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
  4. Zapékací misku vymažte lžíci másla.
  5. Na dno misky dejte slabou vrstvu brambor, na brambory rozložte část dušeného zelí, pak opět brambory, zelí a nakonec brambory. Vše v tenkých vrstvách.
  6. Brambory vždy jemně osolte a posypte nakrájenou petrželkou.
  7. Zalijte smetanou rozšlehanou s vejci.
  8. Přikryté pečte přibližně 50-60 minut v troubě předehřáté na 180 °C.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zapečené bílé zelí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat