Prostreno.cz

Hovězí maso s hlívou

Hlíva ústřičná patří mezi delikatesy. Přidat ji můžete téměř do všech jídel, do kterých dáváte houby. Hlíva je známá svými blahodárnými účinky na lidský organismus.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 0min
  • 480 kJ / 114 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy8g
tuky5g

Ingredience na

  • 700 g hovězího masa - zadní,krk,nebo váleček
  • 200 g hlívy ústřičné
  • 1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 400 ml masového vývaru
  • 4 lžíce oleje
  • 3 špetky soli
  • 5 ks stonků jarní cibulky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky, nebo nudličky. Hlívu nakrájejte na nudličky.
  2. V rendlíku zahřejte olej, přidejte maso, hlívu a minutu míchejte.
  3. Vmíchejte zázvor, dochuťte sojovou omáčkou, zalijte vývarem a přikryté duste doměkka.
  4. Měkké maso zahustěte škrobem rozmíchaným ve 100 ml vody, podle chuti osolte a duste ještě 10 minut.
  5. Nakonec přidejte stonky cibulky nakrájené na delší kousky.
  6. Podávejte s rýží.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí maso s hlívou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat