Prostreno.cz

Pomerančové lívance

Nadýchané, voňavé, prostě skvělé.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 20min

    45min příprava

    35min vaření

  • 745 kJ / 178 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy27g
tuky4g

Ingredience na

  • 650 ml vlažného mléka
  • 2 lžíce pomerančové šťávy
  • 400 g polohrubé mouky
  • 2 ks vejce
  • 20 g droždí
  • 40 g cukru
  • 1 špetka soli
  • 1.5 lžíce pomerančové kůry - jemně nastrouhané
  • K podávání
  • 6 lžic medu, nebo javorového sirupu
  • Na ozdobu
  • 1 hrnek nudliček pomerančové kůry
  • Na smažení
  • 3 lžíce oleje, nebo másla

Postup přípravy

  1. Z droždí, lžíce cukru, lžíce mouky a trochy vlažného mléka připravte kvásek.
  2. Mouku prosejte do misky, přidejte vykynutý kvásek, rozšlehaná vejce, zbylé vlažné mléko, pomerančovou šťávu, pomerančovou kůru a zbytek cukru.
  3. Osolte a důkladně promíchejte.
  4. Takto vzniklé řídké těsto nechte na teplém místě kynout asi pětadvacet minut (objem by se měl zdvojnásobit).
  5. Lívanečník, nebo pánev jen zlehka potřete tukem (dobře to jde mašlovačkou), naběračkou na něj nalévejte vykynuté těsto a lívance pečte po obou stranách dorůžova.
  6. Podávejte pokapané medem, nebo javorovým sirupem, ozdobené nudličkami pomerančové kůry.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pomerančové lívance

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat