Prostreno.cz

Indická polévka z červené čočky

Jemná červená čočka, oblíbená v Indii, se zhostí polévkové role stejně elegantně jako její zelená kolegyně. Je však křehčí; vaření trvá jen pár minut.

  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 304 kJ / 72 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy11g
tuky3g

Ingredience na

  • 150 g loupané červené čočky
  • 1 ks malé červené cibule
  • 1 stonek řapíkatého celeru - nakrájený na kostky
  • 1 ks větší mrkve - nakrájené na kostičky
  • 1 ks brambory - nakrájené na kostky
  • 50 g rajčatového protlaku
  • 2 l zeleninového vývaru - nebo vody
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce kari koření
  • 1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 snítka čerstvého koriandru - jemně nasekaného
  • 0.5 ks chilli papričky - volitelné
  • 1 lžíce bio sypkého zeleninového vývaru
  • 1 špetka soli

Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte nakrájený česnek, zázvor a kari koření, krátce orestujte.
  3. Přidejte protlak, promíchejte, zalijte vodou nebo vývarem, osolte a pokud přidáte jen vodu, přisypte sypký vývar.
  4. Do vývaru nasypte nakrájenou zeleninu, na tenké plátky nakrájenou chilli papričku a vařte, dokud není zelenina měkká.
  5. Nakonec přisypte čočku a krátce povařte, odstavte z plotny a pod pokličkou nechte dojít, až bude čočka zcela měkká.
  6. Polévku podávejte posypanou nasekaným čerstvým koriandrem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Indická polévka z červené čočky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat