Prostreno.cz

Vařené hovězí maso se zeleninou

Z masa uvaříte silný vývar i skvělý druhý chod. Vařené hovězí maso výborně chutná s dušenou zeleninou

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 3h a 15min

    45min příprava

    2h a 30min vaření

  • 185 kJ / 44 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy4g
tuky1g

Ingredience na

  • 800 g hovězího masa - krk, hřbet, nebo hrudí
  • 2 l vody
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 ks pyramidové sáčky - s kořením na přípravu polévky
  • 350 g kořenové zeleniny
  • 150 g bílého zelí
  • 3 ks mrkve
  • 100 g celeru
  • 1 ks menší petržel
  • 2 ks šalotky
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce cukru
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1 hrnek pažitky, petrželky - nakrájené

Postup přípravy

  1. Maso vložte do vařící vody, přidejte sáčky s kořením, kořenovou zeleninu, osolte a maso uvařte doměkka.
  2. Maso sceďte a nakrájejte ho na plátky.
  3. Vývar podávejte jako polévku, 500 ml budete potřebovat na přípravu zeleniny.
  4. Očištěnou mrkev, celer, petržel a zelí nakrájejte na nudličky.
  5. V rendlíku rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět nakrájenou šalotku.
  6. Šalotku posypte moukou a minutu míchejte.
  7. Pak za stálého míchání zalijte vývarem (500 ml).
  8. Přisypte na nudličky nakrájenou zeleninu a 15 minut duste. Často míchejte.
  9. Zeleninu dochuťte cukrem, solí, octem a mletým pepřem.
  10. Vařené maso podávejte s dušenou zeleninou, hustě posypané pažitkou, nebo petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vařené hovězí maso se zeleninou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat