Prostreno.cz

Polévka s květákem a nivou

Květák a niva jsou skvělou kombinací k přípravě jemné, delikátní polévky.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 297 kJ / 71 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky4g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Brambory a celer oloupejte a nakrájejte na kostky.
  2. Květák rozdělte na malé růžičky.
  3. Na másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  4. Přidejte zeleninu, oregano a promíchejte.
  5. Zeleninu zalijte vývarem a vařte doměkka.
  6. Z polévky vyndejte děrovanou lžíci několik růžiček květáku a polévku rozmixujte.
  7. Do polévky nalijte smetanu, vložte zpět růžičky květáku, přidejte rozdrobený sýr, dochuťte pepřem a polévku prohřejte.
  8. Před podáváním posypte polévku petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,09g
  • Sacharidy:

    185,72g
    • Cukry:

      20,53g
  • Tuky:

    135,87g
  • Vláknina:

    73,00g

Aktivita pro spálení: 71 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

21

minut uklízení



Podobné recepty

Rybí polévka

(1 hlasů)
1h a 25min
381 kJ

Okurková polévka

(2 hlasů)
1h a 5min
149 kJ

Zeleninová polévka se sýrem

(4 hlasů)
45min
296 kJ
Více receptů

Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka s květákem a nivou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat