Kuřecí kousky ve smetanové omáčce
Toto kuřecí maso ve smetanové omáčce se špenátem a parmazánem je opravdu snadné na přípravu a chutná skvěle.
-
1h a 5min
20min příprava
45min vaření
-
538 kJ / 128 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny9g
sacharidy11g
tuky5g
Ingredience na
- 700 g
kuřecích prsou
- 1 hrnek
hladké mouky
- 1 ks
cibule
- 2 stroužky
česneku
- 1 lžička
oregana
- 3 ks
sušených rajčat v oleji
- 250 ml
kuřecího vývaru
- 250 ml
smetany na vaření
- nebo 33% -podle chuti
- 70 g
parmezánu
- nastrouhaného nahrubo
- 1 hrst
čerstvého baby špenátu
- 4 špetky
soli
- 4 špetky
mletého pepře
- 3 lžíce
másla
- 2 lžíce
oleje
- 1 hrnek
petrželky
- nakrájené
Postup přípravy
- Kuřecí maso nakrájejte na silnější proužky, maso osolte, opepřete a obalte v mouce.
- Maso opečte do měkka v pánvi s rozehřátým máslem a olejem.
- Měkké maso vyndejte děrovanou lžíci na talíř.
- Ve stejné pánvi nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli.
- K cibuli přisypte nakrájená rajčata, jemně nakrájený česnek a oregano.
- Přilijte kuřecí vývar, smetanu, přidejte strouhaný parmezán, nasekaný špenát a vařte 10 minut.
- Do omáčky vložte maso a maso prohřejte.
- Před podáváním posypte nakrájenou petrželkou.