Prostreno.cz

Kuřecí kousky ve smetanové omáčce

Toto kuřecí maso ve smetanové omáčce se špenátem a parmazánem je opravdu snadné na přípravu a chutná skvěle.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 538 kJ / 128 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy11g
tuky5g

Ingredience na

  • 700 g kuřecích prsou
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička oregana
  • 3 ks sušených rajčat v oleji
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 250 ml smetany na vaření - nebo 33% -podle chuti
  • 70 g parmezánu - nastrouhaného nahrubo
  • 1 hrst čerstvého baby špenátu
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 1 hrnek petrželky - nakrájené

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso nakrájejte na silnější proužky, maso osolte, opepřete a obalte v mouce.
  2. Maso opečte do měkka v pánvi s rozehřátým máslem a olejem.
  3. Měkké maso vyndejte děrovanou lžíci na talíř.
  4. Ve stejné pánvi nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli.
  5. K cibuli přisypte nakrájená rajčata, jemně nakrájený česnek a oregano.
  6. Přilijte kuřecí vývar, smetanu, přidejte strouhaný parmezán, nasekaný špenát a vařte 10 minut.
  7. Do omáčky vložte maso a maso prohřejte.
  8. Před podáváním posypte nakrájenou petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí kousky ve smetanové omáčce

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat