Prostreno.cz

Likér z černého rybízu

Tenhle likér je opravdu delikátní, podávaný samostatně, nebo k přípravě různých koktejlů.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 45min

    45min příprava

  • 656 kJ / 156 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy25g
tuky0g

Ingredience na

  • 1 kg černého rybízu
  • 700 ml kvalitního červeného vína
  • 500 g pískového cukru - nebo podle chuti
  • 300 ml kvalitní vodky
  • 100 ml rumu

Postup přípravy

  1. Omytý rybíz rozmačkejte a zalijte vínem. Nechte ho 48 hodin macerovat.
  2. Potom přeceďte a šťávu zvažte. Pokud nechcete mít likér příliš sladký, přidejte cukr podle chuti. Například na 1 kg šťávy 400-500 g cukru.
  3. Šťávu nalijte do hrnce, přidejte cukr a zahřejte, míchejte, až se cukr rozpustí, nevařte.
  4. Po vychladnutí vmíchejte vodku, rum a naplňte do lahví.
  5. Nechte minimálně 10 dní odpočívat na chladném a tmavém místě. Čím déle, tím lépe.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    1,20g
  • Sacharidy:

    114,60g
    • Cukry:

      106,80g
  • Tuky:

    0,62g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 156 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

46

minut uklízení



Podobné recepty

Kořeněné mléko

(1 hlasů)
20min
620 kJ

Ovocné smoothie s listy salátu a avokádem

(1 hlasů)
15min
153 kJ

Šumivá melounová limonáda

(3 hlasů)
20min
98 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Likér z černého rybízu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat