Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Likér z černého rybízu

Mikeš
0hlasů
Hodnotit

45min

45min příprava

604 kJ

energetická hodnota na 100g

170 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:0g tuky24g sacharidy0g bílkoviny

Tenhle likér je opravdu delikátní, podávaný samostatně, nebo k přípravě různých koktejlů.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 kg černého rybízu
  • 700 ml kvalitního červeného vína
  • 500 g pískového cukru - nebo podle chuti
  • 300 ml kvalitní vodky
  • 100 ml rumu

Postup přípravy

  • Omytý rybíz rozmačkejte a zalijte vínem. Nechte ho 48 hodin macerovat.
  • Potom přeceďte a šťávu zvažte. Pokud nechcete mít likér příliš sladký, přidejte cukr podle chuti. Například na 1 kg šťávy 400-500 g cukru.
  • Šťávu nalijte do hrnce, přidejte cukr a zahřejte, míchejte, až se cukr rozpustí, nevařte.
  • Po vychladnutí vmíchejte vodku, rum a naplňte do lahví.
  • Nechte minimálně 10 dní odpočívat na chladném a tmavém místě. Čím déle, tím lépe.
Slaninové brambory

Slaninové brambory

1h a 30min 620kJ 105 Kč
Rozmarýnové kuličky

Rozmarýnové kuličky

1h a 15min 973kJ 180 Kč

Podobné recepty

Kořeněné mléko

Kořeněné mléko

0 hlasů
20min 764 kJ 80 Kč
Ovocné smoothie s listy salátu a avokádem

Ovocné smoothie s listy salátu a avokádem

0 hlasů
15min 169 kJ 80 Kč
Šumivá melounová limonáda

Šumivá melounová limonáda

2 hlasy
20min 107 kJ 80 Kč
Ananasový fizz

Ananasový fizz

0 hlasů
20min 180 kJ 70 Kč
Růžová limonáda

Růžová limonáda

1 hlas
15min 78 kJ 90 Kč
Osvěžující bezinky

Osvěžující bezinky

0 hlasů
45min 236 kJ 90 Kč

Články nejen o vaření