Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Knedlíky s borůvkami

Mikeš
2hlasy
Hodnotit

1h a 15min

60min příprava

15min vaření

956 kJ

energetická hodnota na 100g

99 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:8g tuky32g sacharidy5g bílkoviny

Klasické české kynuté borůvkové knedlíky.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 500 g polohrubé mouky
  • 30 g čerstvého droždí
  • 300 ml mléka
  • 50 g moučkového cukru
  • 2 ks vajec
  • 0.5 lžičky soli
  • 400 g borůvek - nejlépe čerstvých
  • 120 g rozpuštěného másla
  • Na posypání
  • 4 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy

  • Do mísy prosejte mouku, uprostřed udělejte důlek a rozdrobte do něj droždí.
  • Přilijte přibližně 100 ml vlažného mléka, přidejte špetku cukru a nechte vzejít kvásek.
  • Pak přisypte zbytek cukru, přidejte vidličkou rozšlehaná vejce, špetku soli a zbytek mléka.
  • Vařečkou vypracujte těsto, přikryjte ho utěrkou a nechte na teplém místě vykynout
  • Z vykynutého těsta odkrajujte lžíci kousky a prsty je vytáhněte do stran (do tvaru placičky).
  • Placičky ukládejte na pomoučený vál.
  • Do středu každé placičky položte přibližně lžíci borůvek.
  • Placičku zabalte a v dlaních vytvarujte kulatý knedlík.
  • Knedlíky přikryjte utěrkou a nechte ještě 15 minut kynout.
  • Knedlíky vložte do vařící, jemně osolené vody a vařte je přibližně 15 minut.
  • Uvařené knedlíky vyndejte děrovanou lžíci a propíchněte je vidličkou, aby z nich vyšla pára.
  • Knedlíky podávejte posypané cukrem a přelité máslem.
Ovocné kokosové mléko

Ovocné kokosové mléko

15min 527kJ 70 Kč

Podobné recepty

Tvarohové placičky

Tvarohové placičky

29 hlasů
45min 662 kJ 85 Kč
Meruňkové knedlíčky

Meruňkové knedlíčky

14 hlasů
40min 785 kJ 95 Kč
Banánové lívance

Banánové lívance

22 hlasů
45min 707 kJ 75 Kč
Višňové knedlíky

Višňové knedlíky

11 hlasů
60min 802 kJ 95 Kč
Rizoto s plátky hrušek

Rizoto s plátky hrušek

18 hlasů
50min 428 kJ 85 Kč
Bavorské vdolky

Bavorské vdolky

14 hlasů
1h a 40min 1098 kJ

Články nejen o vaření