Prostreno.cz

Knedlíky s borůvkami

Klasické české kynuté borůvkové knedlíky.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 15min

    60min příprava

    15min vaření

  • 956 kJ / 228 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy32g
tuky8g

Ingredience na

  • 500 g polohrubé mouky
  • 30 g čerstvého droždí
  • 300 ml mléka
  • 50 g moučkového cukru
  • 2 ks vajec
  • 0.5 lžičky soli
  • 400 g borůvek - nejlépe čerstvých
  • 120 g rozpuštěného másla
  • Na posypání
  • 4 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy

  1. Do mísy prosejte mouku, uprostřed udělejte důlek a rozdrobte do něj droždí.
  2. Přilijte přibližně 100 ml vlažného mléka, přidejte špetku cukru a nechte vzejít kvásek.
  3. Pak přisypte zbytek cukru, přidejte vidličkou rozšlehaná vejce, špetku soli a zbytek mléka.
  4. Vařečkou vypracujte těsto, přikryjte ho utěrkou a nechte na teplém místě vykynout
  5. Z vykynutého těsta odkrajujte lžíci kousky a prsty je vytáhněte do stran (do tvaru placičky).
  6. Placičky ukládejte na pomoučený vál.
  7. Do středu každé placičky položte přibližně lžíci borůvek.
  8. Placičku zabalte a v dlaních vytvarujte kulatý knedlík.
  9. Knedlíky přikryjte utěrkou a nechte ještě 15 minut kynout.
  10. Knedlíky vložte do vařící, jemně osolené vody a vařte je přibližně 15 minut.
  11. Uvařené knedlíky vyndejte děrovanou lžíci a propíchněte je vidličkou, aby z nich vyšla pára.
  12. Knedlíky podávejte posypané cukrem a přelité máslem.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Knedlíky s borůvkami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat