Prostreno.cz

Králík s olivami

Jemnému králičímu masu dodají chuť olivy, víno a kapary.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 2h a 25min

    25min příprava

    2h a 0min vaření

  • 477 kJ / 114 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy6g
tuky7g

Ingredience na

  • 1300 g naporcovaného králíka
  • 300 ml vína Marsala
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 10 ks černých oliv
  • 8 ks kaparů
  • 0.5 svazku aromatických bylin - rozmarýn, tymián, šalvěj
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 3 špetky mletého pepře
  • 0.5 lžičky soli
  • 5 lžic oleje
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky.
  2. Maso osolte a obalte v hladké mouce.
  3. Ve velkém rendlíku rozehřejte olej, přidejte maso, cibuli a maso ze všech stran opečte.
  4. Maso zalijte vínem, vývarem, přidejte bylinky, oloupaný česnek, králíka podle chuti opepřete a duste doměkka.
  5. V polovině dušení přisypte k masu olivy a kapary.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík s olivami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat