Prostreno.cz

Králík dušený s celerem a mrkví

Jemné a šťavnaté králičí maso se zeleninou.

  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 327 kJ / 78 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy5g
tuky4g

Ingredience na

  • 1400 g naporcovaného králíka
  • 600 g celeru
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 ks cibule
  • 2 ks lahůdkové cibulky i s natí
  • 3 ks menší mrkve
  • 0.5 svazku zelené petrželky - nakrájené
  • 5 špetek soli
  • 250 ml zeleninového vývaru

Postup přípravy

  1. Naporcovaného králíka osolte a uložte do pekáčku.
  2. K masu přidejte očištěný, na kostky nakrájený celer, očištěnou, na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev, oloupanou, nakrájenou cibuli, na plátky nakrájenou lahůdkovou cibulku a nasekanou petrželku.
  3. Maso zalijte vývarem, pokapejte máslem, přikryjte a pečte v troubě předehřáté na 180 °C doměkka.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík dušený s celerem a mrkví

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat