Prostreno.cz

Salát z grilované zeleniny

Mimořádně snadné a výjimečně chutné. Chcete-li sytější vegetariánské jídlo, přidejte k zelenině kousky uzeného tofu, nebo sýra na grilování.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 515 kJ / 123 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy4g
tuky11g

Ingredience na

  • 2 ks červené papriky
  • 2 ks zelené papriky
  • 1 ks cukety
  • 1 ks velké červené cibule
  • 250 g malých hnědých žampiónů
  • 5 lžic olivového oleje
  • 2 špetky soli
  • Na zálivku
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • 1 hrst čerstvé nasekané bazalky - nebo petrželky
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 0.5 lžíce medu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky chilli vloček
  • 100 ml olivového oleje

Postup přípravy

  1. Pekáček, nebo plech vyložte alobalem nebo pečicím papírem.
  2. Očištěnou papriku nakrájejte na kousky.
  3. Cuketu nakrájejte na hranolky a na dužině vytvořte nožem několik šikmých řezů.
  4. Cibuli nakrájejte na větší kousky.
  5. Cuketu a papriky uložte do pekáčku, přidejte žampióny a cibuli.
  6. Vše osolte a pokapejte olejem.
  7. Pekáček vložte do trouby pod rozehřátý gril a grilujte, až začne zelenina hnědnout.
  8. Ingredience na zálivku promíchejte v misce.
  9. Zeleninu nakrájejte na malé kousky a nasypte ji do misky.
  10. Přelijte připravenou zálivkou a promíchejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z grilované zeleniny

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat