Prostreno.cz

Zelné kuličky pečené v zelenině

Kuličky ze zelí a brambor jsou syté a chutnají skvěle.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 30min

    45min příprava

    45min vaření

  • 353 kJ / 84 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy10g
tuky3g

Ingredience na

  • 300 g vařených brambor
  • 300 g bílého zelí
  • 100 ml vody
  • 3 lžíce tvrdého strouhaného sýra
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • 2 lžíce oleje
  • 1 hrnek směsi nasekaných bylinek - dle vlastní chuti
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 0.5 hrnku strouhanky - nebo podle potřeby
  • 2 ks malé cukety
  • 1 ks cibule
  • 2 ks mrkve
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 250 ml zeleninového vývaru

Postup přípravy

  1. Zelí nakrájejte na tenké nudličky a v pánvi na dvou lžících oleje zelí krátce orestujte. Přilijte 100 ml vody a zelí poduste doměkka.
  2. Uvařené brambory nastrouhejte do misky.
  3. Přisypte podušené, vychladlé zeli, přidejte rozšlehané vejce, nastrouhaný sýr, bylinky, podle chuti osolte, opepřete a promíchejte.
  4. Nakonec přidejte strouhanku-tolik, aby vznikla hmota, ze které se dají tvarovat kuličky. Promíchejte a připravte přibližně 12 kuliček.
  5. Omyté cukety, oloupanou mrkev, cibuli a očištěný celer nakrájejte na stejně velké kousky.
  6. Zeleninu nasypte do zapékací misky, nebo pekáčku, pokapejte ji máslem a podle chuti ji osolte a opepřete.
  7. Na zeleninu uložte připravené kuličky, vše podlijte vývarem a dejte do trouby předehřáté na 190 °C .
  8. Pečte přibližně 30 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zelné kuličky pečené v zelenině

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat