Prostreno.cz

Salát z bílé ředkve a zelí

Lehce pikantní bílá ředkev se do salátu skvěle hodí. Recept je z Japonské kuchyně.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 30min

    30min příprava

  • 336 kJ / 80 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy5g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 ks velké, bílé ředkve
  • 200 g bílého zelí
  • 120 g rukoly
  • 1 ks červené cibule
  • Na zálivku
  • 4 lžíce červeného octa balsamico
  • 2 lžíce tamari - bezlepková sojová omáčka
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička cukru

Postup přípravy

  1. Oloupanou ředkev nastrouhejte, nebo nakrájejte na tenké proužky.
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenké půlměsíčky a očištěné zelí nakrájejte na nudličky.
  3. Zeleninu nasypte do misky, přidejte rukolu a pokapejte zálivkou.
  4. Ingredience na zálivku dejte do misky a prošlehejte metličkou.

TIP:

Tamari je o něco hustší než shoyu, naopak obsahuje méně soli (11,8 %). Na rozdíl od shoyu neobsahuje lepek. Ačkoli jsou tamari a shoyu obě sójové omáčky, vzniká každá z nich jinak.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    15,60g
  • Sacharidy:

    131,50g
    • Cukry:

      109,60g
  • Tuky:

    101,18g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 80 kcal

10

minut jízdy na kole

7

minut běhu

23

minut uklízení



Podobné recepty

Cuketa s citronovou marinádou

(1 hlasů)
20min
880 kJ

Zelený salát

(3 hlasů)
45min
662 kJ

Špenátový salát s hruškou

(2 hlasů)
35min
1425 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z bílé ředkve a zelí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat