Prostreno.cz

Vepřové maso ve smetanové omáčce

Vepřové maso ve smetanové omáčce s koprem.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 780 kJ / 186 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy4g
tuky17g

Ingredience na

  • 800 g vepřového masa - kýta, kotleta
  • 0.5 svazku kopru
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 2 špetky soli
  • 1 ks nastrouhané mrkve
  • 0.5 ks pórku pouze bílá část
  • 250 ml 33% smetany
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 3 lžíce světlé instantní jíšky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na silnější proužky.
  2. Na másle s olejem nechte zesklovatět nakrájený pórek, přisypte mrkev, přidejte maso a orestujte ho.
  3. Maso zalijte vývarem a duste doměkka.
  4. K měkkému masu přidejte nakrájený kopr, smetanu, instantní jíšku a duste na mírném ohni ještě 10 minut.
  5. Podle chuti osolte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso ve smetanové omáčce

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat