Prostreno.cz

Kuřecí čtvrtky s kandovanými citróny

Vyzkoušejte a připravte si jednoduše skvělé jídlo provoněné tymiánem a citróny.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 612 kJ / 146 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy15g
tuky5g

Ingredience na

  • 3 ks bio citrónů
  • 100 g pískového cukru
  • 120 ml vody
  • 4 ks kuřecí čtvrtky
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks větší cibule
  • 1 ks bobkového lisu
  • 4 snítky tymiánu - nebo jiné oblíbené bylinky
  • 4 špetky kajenského pepře
  • 300 ml kuřecího vývaru

Postup přípravy

  1. Omyté citróny nakrájejte na poloviny, nebo silné plátky.
  2. Do rendlíku nalijte vodu, přisypte cukr, přidejte citróny a přiveďte k varu, vařte na mírném ohni 10-15 minut.
  3. Kuřecí čtvrtky osolte a opečte je spolu s oloupanou, na čtvrtky nakrájenou cibulí na másle s olejem v rendlíku vhodném do trouby.
  4. K masu přidejte bobkový list, tymián a připravené citróny - pouze se 2 lžícemi cukrové vody.
  5. Maso posypte kajenským pepřem, zalijte vývarem a duste doměkka.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí čtvrtky s kandovanými citróny

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat