Prostreno.cz

Ryba pečená s majolkou

Jen pár ingrediencí a můžete podávat skvělý oběd.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 580 kJ / 138 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy7g
tuky9g

Ingredience na

  • 1,2 kg chlazené pražmy - nebo jiné ryby
  • 800 g brambor
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 4 lžíce majolky
  • 0.5 svazku směsi bylinek
  • 4 plátky citrónu
  • 2 lžíce oleje
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 2 plátky másla

Postup přípravy

  1. Brambory uvařte ve slupce do poloměka.
  2. Vykuchanou omytou rybu potřete majolkou, rybu osolte, opepřete a dovnitř ryby vložte bylinky.
  3. Hřbet ryby na 4 místech nařízněte a do zářezů vložte plátky citrónu.
  4. Brambory oloupejte, nakrájejte je na plátky a nasypte je do pekáčku.
  5. Brambory osolte, pokapejte je olejem, promíchejte a rozprostřete je na celé dno pekáčku.
  6. Na brambory položte rybu, na rybu dejte 2 plátky másla.
  7. Rybu pečte v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 35-45 minut (podle velikosti ryby).
  8. Před podáváním pokapejte rybu citronovou šťávou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    32,30g
  • Sacharidy:

    101,90g
    • Cukry:

      14,53g
  • Tuky:

    264,26g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 138 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení



Podobné recepty

Pstruh s lískovými oříšky

(1 hlasů)
45min
1426 kJ

Rybí filé pečené v listech mangoldu

(1 hlasů)
60min
218 kJ

Ryby v citronové omáčce

(2 hlasů)
1h a 5min
856 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba pečená s majolkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat