Prostreno.cz

Ryba pečená s majolkou

Jen pár ingrediencí a můžete podávat skvělý oběd.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 590 kJ / 141 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy7g
tuky9g

Ingredience na

  • 1,2 kg chlazené pražmy - nebo jiné ryby
  • 800 g brambor
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 4 lžíce majolky
  • 0.5 svazku směsi bylinek
  • 4 plátky citrónu
  • 2 lžíce oleje
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 2 plátky másla

Postup přípravy

  1. Brambory uvařte ve slupce do poloměka.
  2. Vykuchanou omytou rybu potřete majolkou, rybu osolte, opepřete a dovnitř ryby vložte bylinky.
  3. Hřbet ryby na 4 místech nařízněte a do zářezů vložte plátky citrónu.
  4. Brambory oloupejte, nakrájejte je na plátky a nasypte je do pekáčku.
  5. Brambory osolte, pokapejte je olejem, promíchejte a rozprostřete je na celé dno pekáčku.
  6. Na brambory položte rybu, na rybu dejte 2 plátky másla.
  7. Rybu pečte v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 35-45 minut (podle velikosti ryby).
  8. Před podáváním pokapejte rybu citronovou šťávou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba pečená s majolkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat