Prostreno.cz

Zajíc s brusinkami

Zajíc je lepší než králík, protože není tak suchý. Vyžaduje sice dlouhé dušení, ale vyplatí se to.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 3h a 10min

    30min příprava

    2h a 40min vaření

  • 559 kJ / 133 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy4g
tuky7g

Ingredience na

  • 1400 g naporcovaného zajíce - na 6 porcí
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
  • 6 lžic plnotučné hořčice
  • 2 lžičky soli
  • 2 ks cibule - nakrájené na silné plátky
  • 3 stroužky česneku - nakrájený na plátky
  • 10 kuliček nového koření
  • 10 kuliček jalovce
  • 150 ml oleje
  • 2 lžíce studeného másla
  • 350 ml zeleninového vývaru
  • 250 ml suchého červeného vína
  • 250 g čerstvých, nebo mražených brusinek

Postup přípravy

  1. Každou porci masa opepřete, osolte, potřete silnější vrstvou plnotučné hořčice a dejte do pekáčku.
  2. Zasypte pokrájenou cibulí, přidejte nové koření, jalovec, česnek, přelijte olejem a nechte minimálně jeden den odležet v lednici. Maso několikrát otočte.
  3. Po dvou dnech podlijte maso zeleninovým vývarem, přiveďte k varu, stáhněte plamen a pod pokličkou hodinu duste.
  4. Pekáček vložte do trouby předehřáté na 180 °C na další hodinu a půl, nebo dokud není maso zcela měkké. Během pečení maso obraťte a přelijte výpekem.
  5. Až bude maso skoro měkké, přisypte k masu brusinky.
  6. Měkké maso vyjměte z pekáče.
  7. Do výpeku přilijte víno a za stálého míchání vařte 10 minut.
  8. Nakonec omáčku zjemněte máslem a podle potřeby osolte.
  9. Maso vložte do omáčky a nechte ho jen prohřát.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zajíc s brusinkami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat