Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Jehněčí s jablky

sun
2hlasy
Hodnotit

1h a 50min

20min příprava

1h a 30min vaření

1058 kJ

energetická hodnota na 100g

280 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:24g tuky6g sacharidy5g bílkoviny

Maso a jablka upečete v jednom pekáčku. Chuť masa a jablek se tak skvěle propojí.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 700 g jehněčích kotlet - 4 porce
  • 3 ks větších jablek
  • 250 ml domácího masového vývaru
  • 4 plátky másla
  • 1 lžíce tmavé instantní jíšky
  • Na marinádu
  • 2 špetky mletého kardamomu
  • 1 hrnek ploché listové petrželky - nakrájené
  • 1 špetka skořice
  • 1 lžíce medu
  • 100 ml olivového oleje
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  • V nízké misce smíchejte všechny suroviny na marinádu.
  • Do marinády vložte porce masa a nechte v chladu 24 hodin marinovat. Během marinování maso otočte.
  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Maso vložte do pekáčku, na maso položte plátky másla, maso podlijte vývarem a pečte doměkka. V polovině pečení přidejte k masu nakrájená jablka.
  • Měkké maso vyndejte, šťávu propasírujte a zahustěte ji instantní jíškou, nebo kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vodě.
Slaninové brambory

Slaninové brambory

1h a 30min 620kJ 105 Kč
Rozmarýnové kuličky

Rozmarýnové kuličky

1h a 15min 973kJ 180 Kč

Podobné recepty

Mleté jehněčí maso na špejli

Mleté jehněčí maso na špejli

2 hlasy
1h a 10min 538 kJ 220 Kč
Jehněčí na portském víně

Jehněčí na portském víně

0 hlasů
2h a 25min 416 kJ 490 Kč
Citronové jehněčí

Citronové jehněčí

1 hlas
2h a 50min 792 kJ 750 Kč
Pečená jehněčí kýta s červenou cibulí

Pečená jehněčí kýta s červenou cibulí

0 hlasů
2h a 35min 675 kJ 420 Kč
Jehněčí sekaná

Jehněčí sekaná

0 hlasů
1h a 50min 767 kJ 320 Kč
Jehněčí s hráškem

Jehněčí s hráškem

1 hlas
1h a 55min 411 kJ 320 Kč

Články nejen o vaření