Jehněčí s jablky
Maso a jablka upečete v jednom pekáčku. Chuť masa a jablek se tak skvěle propojí.
-
1h a 50min
20min příprava
1h a 30min vaření
-
1058 kJ / 252 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny5g
sacharidy6g
tuky24g
Ingredience na
Postup přípravy
- V nízké misce smíchejte všechny suroviny na marinádu.
- Do marinády vložte porce masa a nechte v chladu 24 hodin marinovat. Během marinování maso otočte.
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Maso vložte do pekáčku, na maso položte plátky másla, maso podlijte vývarem a pečte doměkka. V polovině pečení přidejte k masu nakrájená jablka.
- Měkké maso vyndejte, šťávu propasírujte a zahustěte ji instantní jíškou, nebo kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vodě.