Prostreno.cz

Jehněčí s jablky

Maso a jablka upečete v jednom pekáčku. Chuť masa a jablek se tak skvěle propojí.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 1058 kJ / 252 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy6g
tuky24g

Ingredience na

  • 700 g jehněčích kotlet - 4 porce
  • 3 ks větších jablek
  • 250 ml domácího masového vývaru
  • 4 plátky másla
  • 1 lžíce tmavé instantní jíšky
  • Na marinádu
  • 2 špetky mletého kardamomu
  • 1 hrnek ploché listové petrželky - nakrájené
  • 1 špetka skořice
  • 1 lžíce medu
  • 100 ml olivového oleje
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. V nízké misce smíchejte všechny suroviny na marinádu.
  2. Do marinády vložte porce masa a nechte v chladu 24 hodin marinovat. Během marinování maso otočte.
  3. Předehřejte troubu na 180 °C.
  4. Maso vložte do pekáčku, na maso položte plátky másla, maso podlijte vývarem a pečte doměkka. V polovině pečení přidejte k masu nakrájená jablka.
  5. Měkké maso vyndejte, šťávu propasírujte a zahustěte ji instantní jíškou, nebo kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vodě.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí s jablky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat