Prostreno.cz

Vepřová panenka v rozmarýnové omáčce

Šťavnatá vepřová panenka s rozmarýnovou omáčkou s bílým vínem a houbami.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 593 kJ / 141 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy4g
tuky12g

Ingredience na

  • 800 g vepřové panenky
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 špetky soli
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks šalotky
  • 2 lžíce čerstvého, nasekaného rozmarýnu
  • 250 g nakrájených hub - můžou být žampiony, v létě lesní houby
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml 33% smetany
  • 2 lžíce světlé instantní jíšky

Postup přípravy

  1. V pánvi rozehřejte máslo a olej, přisypte nakrájenou šalotku, přidejte vepřovou panenku a orestujte maso ze všech stran.
  2. Maso zalijte vínem, vývarem, přisypte nakrájené houby, rozmarýn a maso duste doměkka. Maso podle chuti osolte a opepřete.
  3. Měkké maso vyndejte a nakrájejte na plátky.
  4. Omáčku zahustěte instantní jíškou, zjemněte smetanou a povařte 10 minut.
  5. Do omáčky vložte zpět maso a maso už jen prohřejte.

TIP:

Ne každý má rád rozmarýn, můžete použít i jinou oblíbenou bylinku. Například šalvěj, nebo libeček apod.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka v rozmarýnové omáčce

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat