Lehký zeleninový guláš s masem
V podstatě si v jednom hrnci připravíte s masem i přílohu.
-
1h a 25min
25min příprava
60min vaření
-
495 kJ / 118 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny5g
sacharidy13g
tuky5g
Ingredience na
- 600 g
libového vepřového masa
- nebo krůtí maso
- 4 lžíce
oleje
- 2 ks
bobkového listu
- 2 ks
cibule
- 2 ks
mrkve
- 200 g
celeru
- 2 ks
brambor
- 0.5 ks
pórku
- 800 ml
zeleninového vývaru
- 2 špetky
mletého pepře
- 2 špetky
soli
- 1 hrnek
nakrájené petrželky
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na kostky.
- Očištěnou mrkev, pórek a oloupanou cibuli nakrájejte na plátky.
- Oloupaný celer a brambory nakrájejte na kostky.
- V rendlíku na rozehřátém oleji orestujte maso a cibuli.
- Zalijte vývarem, přidejte bobkový list a duste 35 minut.
- Přisypte zeleninu a duste, až je maso a zelenina měkká.
- Dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a podávejte nejlépe s čerstvým chlebem, hustě posypané petrželkou.