Prostreno.cz

Hrníčkový koláč s rumovou polevou

Užijte si tento lahodný koláč s jablečnou šťávou a rumovou polevou. Skvělý k ranní kávě nebo čaji.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 1360 kJ / 325 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy57g
tuky7g

Ingredience na

  • 6 lžic másla - rozpuštěného
  • 0.5 hrnku pískového cukru
  • 1 hrnek 100% jablečné šťávy
  • 1 lžička dřeně čerstvé vanilky
  • 1.5 hrnku hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce hrubé mouky - na vysypání formy
  • Na polevu
  • 280 g prosetého moučkového cukru - nebo podle potřeby,aby byla poleva hustá
  • 2 lžíce horké vody
  • 5 lžic rumu
  • Na posypání
  • 2 lžičky mleté skořice
  • Na vymazání
  • 1 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Formu – nejlépe čtvercovou, velkou přibližně 22 x 22 cm, nebo menší, vysoký plech vymažte tukem a vysypte moukou.
  3. Do rozpuštěného másla přidejte cukr a míchejte, až se cukr rozpustí.
  4. Přidejte vanilku a jablečnou šťávu, opět dobře promíchejte.
  5. Do větší misky prosejte mouku, jedlou sodu, skořici a sůl.
  6. Suchou směs smíchejte s připravenou jablečnou šťávou s máslem.
  7. Těsto nalijte do připravené formy.
  8. Pečte v předehřáté troubě 35-45 minut, záleží na výkonu trouby.
  9. Ingredience na polevu důkladně vymíchejte v misce dohladka.
  10. Ještě vlažný, upečený koláč potřete rumovou polevou.
  11. Polevu můžete lehce posypat skořicí.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hrníčkový koláč s rumovou polevou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat