Prostreno.cz

Perník s granátovým jablkem

Vláčný, voňavý perník. Dezert, který by rozhodně neměl chybět po nedělním obědě na vašem stole.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 1053 kJ / 251 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy35g
tuky9g

Ingredience na

  • 340 g hladké mouky
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • 0.5 sáčku prášku do pečiva
  • 0.5 sáčku prášku do perníku
  • 1 lžička mleté skořice
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 ks vejce
  • 250 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 1.5 lžíce hrubé mouky - na vysypání formy
  • 1 ks granátového jablka
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Do misky prosejte mouku, kakao, kypřící prášek do pečiva, prášek do perníku a mletou skořici.
  2. Přidejte cukr, vejce prošlehané s mlékem a nakonec vmíchejte olej a šťávu z granátového jablka i s jadérky.
  3. Menší, vyšší formu vymažte máslem a vysypte moukou.
  4. Pečte v troubě předehřáté na 160 °C přibližně 40-45 minut.
  5. Vychladlý perník nakrájejte a podávejte ozdobený jadérky granátového jablka, můžete přidat i kopeček šlehačky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Perník s granátovým jablkem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat