Prostreno.cz

Pstruh na jablkách

Pstruh patří k našim nejkvalitnějším a nejlahodnějším rybám. Pstruhům stačí krátká příprava.Stačí, aby se po vpichnutí vidličkou k páteři maso lehce oddělovalo od kostí.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 693 kJ / 165 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy6g
tuky13g

Ingredience na

  • 2 ks menší, vykuchaní pstruzi
  • 6 plátků slaniny
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2 ks jablek - nakrájená na silné plátky
  • 8 ks malých cibulek - oloupaných
  • 100 ml jablečné šťávy
  • 250 ml 33% smetany
  • 1.5 lžičky soli

Postup přípravy

  1. Omyté, osušené pstruhy na několika místech na povrchu nařízněte ostrým nožem a ryby osolte.
  2. Slaninu nasucho opečte v pánvi. Opečenou slaninu vyndejte a položte na papírový ubrousek.
  3. Na stejnou pánev přidejte máslo, lžíci oleje, přisypte jablka a celé cibulky. Duste na mírném ohni 5 minut.
  4. Přidejte jablečnou šťávu, smetanu a promíchejte. Podle chuti osolte.
  5. Do omáčky položte pstruhy, přikryjte a duste na mírném ohni podle velikosti ryb 20-30 minut.
  6. Ryby podávejte s opečenou slaninou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    64,72g
  • Sacharidy:

    37,80g
    • Cukry:

      25,94g
  • Tuky:

    256,30g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 165 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

49

minut uklízení



Podobné recepty

Rybí karbanátky s mrkví

(2 hlasů)
60min
677 kJ

Losos s rajčatovým přelivem

(2 hlasů)
1h a 5min
718 kJ

Ryba v mandlích

(3 hlasů)
1h a 5min
458 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pstruh na jablkách

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat