Prostreno.cz

Plněná vepřová panenka

Slanina se postará o to, aby panenka zůstala šťavnatá a aby krásně voněla.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 881 kJ / 210 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny22g
sacharidy2g
tuky15g

Ingredience na

  • 1 kg vepřové panenky
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky hrubě mletého pepře
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 250 ml masového vývaru
  • Na náplň
  • 6 plátků anglické slaniny
  • 1 ks menší červené cibule - nakrájené na plátky
  • 3 snítky zelené petrželky - nakrájené

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku podélně nařízněte, maso lehce naklepejte a osolte.
  2. Na maso položte plátky slaniny, plátky cibule a posypte petrželkou.
  3. Maso srolujte jako roládu a ovažte potravinářským provázkem.
  4. V pekáčku rozehřejte olej a máslo, vložte vepřovou panenku a ze všech stran ji opečte.
  5. Maso podlijte vývarem, posypte pepřem, přikryjte a dejte na 35-45 minut do trouby předehřáté na 190 °C (podle velikosti rolády pečte, až je maso měkké).



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    78,50g
  • Sacharidy:

    90,50g
    • Cukry:

      14,14g
  • Tuky:

    224,55g
  • Vláknina:

    26,00g

Aktivita pro spálení: 210 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

62

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřová pečeně s paprikou a cuketami

(2 hlasů)
1h a 30min
630 kJ

Vepřová krkovice s červenou cibulí

(2 hlasů)
2h a 0min
807 kJ

Vepřové plátky se zeleninovou rýží

(2 hlasů)
1h a 25min
728 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Plněná vepřová panenka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat