Prostreno.cz

Vepřové plátky se zeleninovou rýží

Spousta zeleniny, libové maso a rýže je dobrá kombinace na skvělý oběd, nebo večeři.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 683 kJ / 163 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy18g
tuky8g

Ingredience na

  • 4 plátky vepřové kýty nebo kotlety bez kostí
  • 2 lžičky drceného barevného pepře
  • 6 lžic řepkového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 2 ks lahůdkové cibulky s natí - nakrájené na tenké plátky
  • 1 ks červené papriky - nakrájené na kostičky
  • 1 ks žluté papriky - nakrájená na kostičky
  • 200 g mražených zelených fazolek
  • 200 g žampionů - nakrájených
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 4 porce vařené rýže

Postup přípravy

  1. Plátky masa osolte a posypte je pepřem.
  2. V silnostěnné pánvi rozehřejte 4 lžíce oleje a maso opečte z obou stran dozlatova.
  3. Jsou-li plátky vyšší, podlijte je trochou vody (nebo vývarem) a přikryté duste doměkka.
  4. Ve velkém rendlíku rozehřejte máslo a 2 lžíce oleje.
  5. Přidejte nadrobno nakrájený celer, nakrájenou cibulku s natí a papriku. Přidejte rozmrazené fazolky, nakrájený česnek, nakrájené houby, vývar a duste 15 minut.
  6. K zelenině vmíchejte rýži a prohřejte. Podle chuti osolte.
  7. Plátky masa podávejte se zeleninovou rýží.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové plátky se zeleninovou rýží

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat