Prostreno.cz

Vepřová panenka s jablky a houbami

Jemná vepřová panenka získá skvělou chuť díky houbám s jablky a ciderem.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 563 kJ / 134 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

Ingredience na

  • 4 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 600 g vepřové panenky
  • 5 špetek soli
  • 5 špetek mletého pepře
  • 2 ks jablka - nakrájená na plátky
  • 1 ks šalotky - nakrájená na plátky
  • 250 g žampionů - nebo lesních hub
  • 250 ml cideru
  • 100 ml calvadosu
  • 250 ml husté smetany

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku nakrájejte na plátky.
  2. Plátky masa orestujte v pánvi na 2 lžících oleje a 2 lžících másla doměkka.
  3. Měkké maso osolte a opepřete.
  4. Ve větším rendlíku rozehřejte 2 lžíce másla, přisypte nakrájenou šalotku a nechte ji zesklovatět.
  5. Přidejte nakrájené houby a duste, až se odpaří voda z hub.
  6. Nakonec vmíchejte oloupaná, nakrájená jablka a duste 2 minuty.
  7. K houbám s jablky přilijte cider, calvados, přiveďte k varu a míchejte přibližně 5 minut.
  8. Omáčku zjemněte hustou smetanou, podle chuti osolte a opepřete. Podle chuti můžete zahustit omáčku instantní jíškou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s jablky a houbami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat