Prostreno.cz

Těstoviny se zelím a uzeným masem

Zelí je základem, doplňkem i přílohou klasické české kuchyně. Recept je z kuchyně našich babiček.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 942 kJ / 225 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy20g
tuky11g

Ingredience na

  • 500 g vařených vaječných těstovin - např. široké nudle
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 lžíce oleje
  • 350 g bílého zelí
  • 1 ks větší cibule
  • 300 g vařeného uzeného masa - nakrájené na kostičky
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 250 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 150 g strouhaného tvrdého sýra - volitelné
  • 2 špetky soli
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Zelí nakrájejte na nudličky.
  2. Do kastrolu na rozehřátý olej nasypte slaninu nakrájenou na kostičky a oloupanou, na tenké plátky nakrájenou cibuli. Míchejte 2-3 minuty.
  3. Přisypte zelí, jemně osolte a duste, až zelí trochu změkne.
  4. Do vymazané zapékací misky nasypte uvařené těstoviny.
  5. Na těstoviny rozprostřete zelí a vše posypte nakrájeným uzeným masem.
  6. Vývar, smetanu a hořčici promíchejte a těstoviny zalijte.
  7. Pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 45 minut. Před koncem pečení můžete posypat sýrem.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Těstoviny se zelím a uzeným masem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat