Prostreno.cz

Špagetový pekáček

Skvělý recept, do kterého schováte zbylé kousky sýrů, přidáte mleté maso, rajčata a vše zapečete v troubě.

Ohodnotit
(7 hlasů)
sun
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 1037 kJ / 247 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy19g
tuky14g

Ingredience na

  • 400 g suchých špaget
  • 450 g mletého vepřového masa
  • 1 ks menší, nakrájené cibule
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 2 stroužky česneku - prolisovaného
  • 400 g loupaných, pasírovaných rajčat - v krabičce
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 150 g mozarelly - nahrubo nastrouhané
  • 70 g parmezánu - nastrouhaného
  • 100 g tvrdého sýra - nastrouhaného
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Špagety uvařte podle návodu na obalu. Uvařené špagety sceďte.
  3. Menší, hlubší pekáček, nebo zapékací misku (přibližně 25x25 cm) vymažte olejem.
  4. Ve velké pánvi na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte maso a duste 10 minut.
  5. Přidejte rajčata, prolisovaný česnek, podle chuti osolte, opepřete a prohřejte.
  6. Do vymazaného pekáčku rozprostřete polovinu uvařených špaget, na špagety dejte připravená rajčata, vše posypte polovinou nastrouhaného sýra a nahoru rozprostřete druhou polovinu špaget.
  7. Pečte přikryté 25-30 minut v předehřáté troubě.
  8. Ke konci pečení špagety odkryjte, posypte je druhou polovinou sýra a dopečte.

TIP:

K přípravě tohoto receptu můžete použít pouze jeden druh sýra.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Špagetový pekáček

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat