Omeleta s čerstvým sýrem
Nadýchaná omeleta s náplní je skvělá k snídani i k obědu. Dejte si k ní misku zeleninového salátu.
-
45min
20min příprava
25min vaření
-
489 kJ / 116 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny5g
sacharidy3g
tuky8g
Ingredience na
- 4 ks
vajec
- 70 ml
smetany na vaření
- 3 špetky
soli
- 3 špetky
mletého pepře
- 4 lžíce
olivového oleje
- 2 lžíce
másla
- 1 ks
malé cukety
- dlouhá asi 8- 10 cm
- 4 ks
žampiónů
- 0.5 ks
zelené papriky
- 1 hrnek
baby špenátu
- 1 ks
lahůdkové cibulky
- 2 stroužky
česneku
- 100 g
čerstvého kozího sýra
- nebo jiný čerstvý sýr
Postup přípravy
- V misce rozšlehejte vejce se smetanou, podle chuti je osolte a opepřete.
- Ve větší, nepřilnavé pánvi ohřejte 2 lžíce oleje a lžíci másla.
- Přidejte na tenké plátky nakrájenou cuketu, na plátky nakrájené žampiony, na proužky nakrájenou papriku a míchejte přibližně 5-8 minut nebo do měkka.
- Přidejte špenát, nakrájenou lahůdkovou cibulku, nakrájený česnek a míchejte 1-2 minuty. Zeleninovou směs přeložte do misky.
- Ve stejné pánvi zahřejte zbývající olej a máslo.
- Na pánev nalijte rozšlehaná vejce a upečte omeletu.
- Na jednu polovinu omelety položte podušenou zeleninu, sýr a omeletu přeložte.
- Omeletu překrojte na dvě poloviny a hned podávejte.