Prostreno.cz

Omeleta s čerstvým sýrem

Nadýchaná omeleta s náplní je skvělá k snídani i k obědu. Dejte si k ní misku zeleninového salátu.

Ohodnotit
(6 hlasů)
sun
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 489 kJ / 116 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy3g
tuky8g

Ingredience na

  • 4 ks vajec
  • 70 ml smetany na vaření
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks malé cukety - dlouhá asi 8- 10 cm
  • 4 ks žampiónů
  • 0.5 ks zelené papriky
  • 1 hrnek baby špenátu
  • 1 ks lahůdkové cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g čerstvého kozího sýra - nebo jiný čerstvý sýr

Postup přípravy

  1. V misce rozšlehejte vejce se smetanou, podle chuti je osolte a opepřete.
  2. Ve větší, nepřilnavé pánvi ohřejte 2 lžíce oleje a lžíci másla.
  3. Přidejte na tenké plátky nakrájenou cuketu, na plátky nakrájené žampiony, na proužky nakrájenou papriku a míchejte přibližně 5-8 minut nebo do měkka.
  4. Přidejte špenát, nakrájenou lahůdkovou cibulku, nakrájený česnek a míchejte 1-2 minuty. Zeleninovou směs přeložte do misky.
  5. Ve stejné pánvi zahřejte zbývající olej a máslo.
  6. Na pánev nalijte rozšlehaná vejce a upečte omeletu.
  7. Na jednu polovinu omelety položte podušenou zeleninu, sýr a omeletu přeložte.
  8. Omeletu překrojte na dvě poloviny a hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Omeleta s čerstvým sýrem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat