Prostreno.cz

Mexické chilli

Mexické, lehce pikantní chilli s drůbežím masem, zeleninou a fazolemi.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 400 kJ / 95 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy6g
tuky7g

Ingredience na

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 ks zelené papriky
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g kuřecího, nebo krůtího mletého masa
  • 1 snítka koriandru
  • 70 g rajčatového protlaku
  • 1 špetka mletého kmínu
  • 2 špetky chilli vloček
  • 3 ks rajčat - nakrájených
  • 700 ml masového vývaru
  • 450 g konzervovaných fazolí
  • 3 špetky soli
  • 2 lžíce tmavé instantní jíšky

Postup přípravy

  1. V hrnci na rozehřátém oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte maso, nakrájený česnek a 5 minut restujte.
  2. Přidejte rajčatový protlak, koriandr, kmín a promíchejte.
  3. Maso zalijte vývarem a duste 30 minut.
  4. K masu nasypte na kostky nakrájenou papriku, rajčata, scezené fazole, dochuťte solí, chilli vločkami, přisypte jíšku a duste 10 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mexické chilli

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat