Prostreno.cz

Kuřecí maso na olivách

Lahodná kombinace kuřecího masa, švestek a oliv. Slané, sladké, trochu kyselé - a naprosto chutné.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 842 kJ / 201 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy18g
tuky8g

Ingredience na

  • 1 kg vykostěných kuřecích stehen - nebo kuřecí prsa
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce červeného vinného octa
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 hrnek sušených švestek - bez pecek
  • 1 hrnek zelených oliv
  • 2 ks bobkového listu
  • 0.5 lžíce hnědého cukru
  • 300 ml suchého bílého vína

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso dejte do pekáčku.
  2. Přidejte oloupaný, nakrájený česnek, bobkový list, posypte solí, pepřem a oreganem.
  3. K masu přidejte švestky a olivy.
  4. Vše pokapejte olejem, vinným octem a promíchejte.
  5. Ve víně rozmíchejte cukr a maso podlijte.
  6. Maso pečte přikryté v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 50-60 minut. Na druhou polovinu pečení maso odkryjte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí maso na olivách

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat