Prostreno.cz

Chřestová omeleta

Když doplníte vaječnou omeletu zeleným chřestem a přidáte k ní zeleninový salát, získáte perfektní oběd, nebo večeři.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 685 kJ / 163 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy2g
tuky9g

Ingredience na

  • 4 stonky očištěného zeleného chřestu
  • 8 ks vajec
  • 3 lžíce strouhaného parmezánu
  • 80 ml 33% smetany
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 0.5 hrnku čerstvé petrželky - nakrájené
  • 4 lžíce sýra čedar - strouhaného

Postup přípravy

  1. Očištěný chřest vložte do vařící, osolené vody a 3 minuty vařte, poté chřest sceďte, přelijte studenou vodou a nakrájejte na malé kousky.
  2. V misce rozšlehejte vejce a smetanu, podle chuti osolte, opepřete a vmíchejte nakrájenou petrželku a parmezán.
  3. V pánvi rozehřejte olej, přisypte oloupanou, nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
  4. Přidejte rozšlehaná vejce a na mírném ohni vařte 3 minuty.
  5. Pak posypte vejce nakrájeným chřestem, přikryjte a vařte přibližně 5-8 minut, až vejce ztuhnou.
  6. Posypte strouhaným čedarem a hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Chřestová omeleta

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat