Telecí kostky na paprikách
Jemné, křehké maso s barevnou paprikou a aromatickou šalvěji je dietní a chutná skvěle.
-
1h a 20min
20min příprava
60min vaření
-
500 kJ / 119 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy8g
tuky6g
Ingredience na
- 700 g
telecí plece
- 4 lžíce
rostlinného oleje
- 1 ks
červené cibule
- 3 stroužky
česneku
- 1 ks
bobkového listu
- 6 lístků
šalvěje
- 200 ml
bílého vína
- 300 ml
masového vývaru
- 1 ks
oranžové papriky
- 1 ks
červené papriky
- 1 ks
žluté papriky
- 2 špetky
soli
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na kostky, očištěné papriky nakrájejte na proužky.
- V hrnci na oleji orestujte oloupanou, nakrájenou cibuli, přidejte maso a 5 minut restujte.
- K masu přidejte bobkový list, na plátky nakrájený česnek, 4 lístky nakrájené šalvěje, víno a vývar. Maso duste 20 minut.
- K masu přisypte nakrájené papriky, pokud je třeba podlijte ještě vývarem, podle chuti osolte a duste, až je maso měkké.
- Před podáváním posypte nasekanými lístky šalvěje.