Prostreno.cz

Telecí kostky na paprikách

Jemné, křehké maso s barevnou paprikou a aromatickou šalvěji je dietní a chutná skvěle.

Ohodnotit
(7 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 500 kJ / 119 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy8g
tuky6g

Ingredience na

  • 700 g telecí plece
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 1 ks červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ks bobkového listu
  • 6 lístků šalvěje
  • 200 ml bílého vína
  • 300 ml masového vývaru
  • 1 ks oranžové papriky
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks žluté papriky
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky, očištěné papriky nakrájejte na proužky.
  2. V hrnci na oleji orestujte oloupanou, nakrájenou cibuli, přidejte maso a 5 minut restujte.
  3. K masu přidejte bobkový list, na plátky nakrájený česnek, 4 lístky nakrájené šalvěje, víno a vývar. Maso duste 20 minut.
  4. K masu přisypte nakrájené papriky, pokud je třeba podlijte ještě vývarem, podle chuti osolte a duste, až je maso měkké.
  5. Před podáváním posypte nasekanými lístky šalvěje.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí kostky na paprikách

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat