Prostreno.cz

Jehněčí sekaná

Sekaná: Zdálo by se, že je to obyčejné, jednoduché jídlo. Z vybraných surovin ve správném poměru můžete vykouzlit skvělý pokrm.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 50min

    35min příprava

    1h a 15min vaření

  • 767 kJ / 183 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy5g
tuky14g

Ingredience na

  • 1 kg jehněčího masa - mleté
  • 250 g vepřového bůčku - mletého
  • 100 g slaniny
  • 2 plátky toustového chleba
  • 100 ml mléka
  • 5 stroužků česneku
  • 0.5 lžičky kari koření
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky mletého barevného pepře
  • 2 špetky mletého nového koření
  • 300 ml masového vývaru

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájejte na kostičky a krátce ji orestujte v pánvi, pak nechte vychladnout.
  2. Plátky chleba položte do misky a pokapejte je mlékem, nechte 5 minut stát.
  3. Do misky přidejte mleté maso, prolisovaný česnek, slaninu, kari koření, nové koření, podle chuti osolte a opepřete.
  4. Vše dobře promíchejte, misku přikryjte a nechte přes noc v chladničce.
  5. Z masa vytvarujte šišku, položte ji do pekáčku, podlijte vývarem a přikryté pečte v troubě přibližně hodinu.

TIP:

K přípravě sekané je vhodné i jehněčí maso na guláš.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    70,60g
  • Sacharidy:

    111,60g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    108,87g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 183 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuřecí maso s cuketou

(6 hlasů)

Rybí krokety

(3 hlasů)

Zeleninové špízy

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jehněčí sekaná

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat