Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Jehněčí sekaná

Mikeš
0hlasů
Hodnotit

1h a 50min

35min příprava

1h a 15min vaření

767 kJ

energetická hodnota na 100g

320 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:14g tuky5g sacharidy10g bílkoviny

Sekaná: Zdálo by se, že je to obyčejné, jednoduché jídlo. Z vybraných surovin ve správném poměru můžete vykouzlit skvělý pokrm.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 kg jehněčího masa - mleté
  • 250 g vepřového bůčku - mletého
  • 100 g slaniny
  • 2 plátky toustového chleba
  • 100 ml mléka
  • 5 stroužků česneku
  • 0.5 lžičky kari koření
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky mletého barevného pepře
  • 2 špetky mletého nového koření
  • 300 ml masového vývaru

Postup přípravy

  • Slaninu nakrájejte na kostičky a krátce ji orestujte v pánvi, pak nechte vychladnout.
  • Plátky chleba položte do misky a pokapejte je mlékem, nechte 5 minut stát.
  • Do misky přidejte mleté maso, prolisovaný česnek, slaninu, kari koření, nové koření, podle chuti osolte a opepřete.
  • Vše dobře promíchejte, misku přikryjte a nechte přes noc v chladničce.
  • Z masa vytvarujte šišku, položte ji do pekáčku, podlijte vývarem a přikryté pečte v troubě přibližně hodinu.
TIP:

K přípravě sekané je vhodné i jehněčí maso na guláš.

Ovocné kokosové mléko

Ovocné kokosové mléko

15min 527kJ 70 Kč

Podobné recepty

Grilované jehněčí

Grilované jehněčí

0 hlasů
35min 564 kJ 320 Kč
Kořeněné kuličky z jehněčího masa

Kořeněné kuličky z jehněčího masa

0 hlasů
1h a 50min 530 kJ 190 Kč
Válečky z jehněčího masa

Válečky z jehněčího masa

0 hlasů
1h a 10min 598 kJ 240 Kč
Pečené vánoční jehněčí maso

Pečené vánoční jehněčí maso

2 hlasy
1h a 55min 1296 kJ 350 Kč
Mleté jehněčí maso na špejli

Mleté jehněčí maso na špejli

2 hlasy
1h a 10min 527 kJ 220 Kč
Jehněčí na portském víně

Jehněčí na portském víně

0 hlasů
2h a 25min 416 kJ 490 Kč

Články nejen o vaření