Prostreno.cz

Jehněčí sekaná

Sekaná: Zdálo by se, že je to obyčejné, jednoduché jídlo. Z vybraných surovin ve správném poměru můžete vykouzlit skvělý pokrm.

  • 1h a 50min

    35min příprava

    1h a 15min vaření

  • 767 kJ / 183 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy5g
tuky14g

Ingredience na

  • 1 kg jehněčího masa - mleté
  • 250 g vepřového bůčku - mletého
  • 100 g slaniny
  • 2 plátky toustového chleba
  • 100 ml mléka
  • 5 stroužků česneku
  • 0.5 lžičky kari koření
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky mletého barevného pepře
  • 2 špetky mletého nového koření
  • 300 ml masového vývaru

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájejte na kostičky a krátce ji orestujte v pánvi, pak nechte vychladnout.
  2. Plátky chleba položte do misky a pokapejte je mlékem, nechte 5 minut stát.
  3. Do misky přidejte mleté maso, prolisovaný česnek, slaninu, kari koření, nové koření, podle chuti osolte a opepřete.
  4. Vše dobře promíchejte, misku přikryjte a nechte přes noc v chladničce.
  5. Z masa vytvarujte šišku, položte ji do pekáčku, podlijte vývarem a přikryté pečte v troubě přibližně hodinu.

TIP:

K přípravě sekané je vhodné i jehněčí maso na guláš.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí sekaná

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat