Prostreno.cz

Pórková polévka s chřestem

Výborná, jemná polévka. Část polévky, kterou rozmixujete, polévku zdravě zahustí.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 271 kJ / 64 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy10g
tuky2g

Ingredience na

  • 3 lžíce másla
  • 1 ks pórku
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 2 ks bobkového listu
  • 2 ks brambor
  • 2 l vody
  • 1 lžíce bio sypkého zeleninového vývaru
  • 6 stonků zeleného chřestu
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • K podávání
  • 6 lžic zakysané smetany
  • Na posypání
  • 1 hrnek pažitky - nakrájené

Postup přípravy

  1. V hrnci na másle orestujte pórek nakrájený na plátky.
  2. K pórku přisypte oloupané brambory nakrájené na kostičky.
  3. Zeleninu zalijte vodou, přisypte sypký vývar, přidejte bobkový list a tymián. Vařte, až je zelenina měkká.
  4. Mezitím vložte očištěný chřest do vařící osolené vody a vařte 3-4 minuty.
  5. Chřest sceďte, přelijte studenou vodou, nechte okapat a pak chřest nakrájejte na kousky.
  6. Z polévky vyndejte bobkový list, tymián, polovinu polévky rozmixujte a smíchejte s nerozmixovanou polévkou.
  7. Polévku dochuťte solí a pepřem.
  8. Polévku podávejte s kopečkem smetany, kousky chřestu, posypanou pažitkou.

TIP:

Místo vody a sypkého bujónu, použijte slabý domácí zeleninový vývar.





Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Pórková polévka s chřestem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat