Prostreno.cz

Velikonoční jehněčí kýta

Šťavnatá jehněčí kýta na červeném víně je ideálním jídlem pro slavnostní velikonoční oběd.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 580 kJ / 138 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky9g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Jehněčí maso osolte a opepřete.
  3. Ve vysokém pekáčku rozehřejte olej, vložte do něj maso a zprudka ho ze všech stran opečte.
  4. K masu nalijte víno, přidejte rajčatový protlak, rajčata, rozinky, stroužky česneku, bylinky a přikryté pečte v předehřáté troubě hodinu.
  5. Maso odkryjte, podle potřeby podlijte vínem, nebo vodou a dopečte doměkka.

TIP:

Pokud nemáte čerstvé bylinky,použijte sušené.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Velikonoční jehněčí kýta

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat