Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Jehněčí kolínka dušená s česnekem

Mikeš
0hlasů
Hodnotit

4h a 30min

30min příprava

4h a 0min vaření

679 kJ

energetická hodnota na 100g

500 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:13g tuky5g sacharidy4g bílkoviny

K velikonocům patří jehněčí maso. Právě na jaře je jehněčí maso nejchutnější.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 3 ks jehněčích kolínek
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 3 ks malé červené cibule
  • 4 lžíce másla
  • 100 ml oleje
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 0.5 lžičky mleté uzené papriky
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 větvička čerstvého rozmarýnu
  • 1 palice česneku
  • 250 ml červeného vína
  • 250 ml masového vývaru

Postup přípravy

  • Odblaněné, očištěné maso potřete olejem, osolte, opepřete, posypte tymiánem, paprikou, koření vetřete do masa a ideálně přes noc nechte v chladničce.
  • Pak maso ze všech stran nechte v pekáčku na rozehřátém oleji zatáhnout. Orestované maso vyndejte na talíř.
  • Do pekáčku přidejte máslo a na másle nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli.
  • Přidejte nakrájený řapíkatý celer, víno a nechte 5 minut vařit.
  • Přidejte čerstvé bylinky – tymián, rozmarýn, vývar (zeleninový, telecí nebo hovězí), maso a paličku česneku, česnek můžete překrojit.
  • Maso dejte do trouby předehřáté na 180 °C a duste 90 minut.
  • Poté zkontrolujte, jak je maso měkké, možná bude potřebovat 2 – 2,5 hodiny dušení, podle potřeby podlijte vínem, nebo vývarem, dejte zpět do trouby a duste, až je maso měkké.
  • Maso vyndejte a omáčku propasírujte, podle potřeby můžete omáčku zahustit moukou.
Ovocné kokosové mléko

Ovocné kokosové mléko

15min 527kJ 70 Kč

Podobné recepty

Kořeněné kuličky z jehněčího masa

Kořeněné kuličky z jehněčího masa

0 hlasů
1h a 50min 530 kJ 190 Kč
Válečky z jehněčího masa

Válečky z jehněčího masa

0 hlasů
1h a 10min 598 kJ 240 Kč
Pečené vánoční jehněčí maso

Pečené vánoční jehněčí maso

2 hlasy
1h a 55min 1296 kJ 350 Kč
Mleté jehněčí maso na špejli

Mleté jehněčí maso na špejli

2 hlasy
1h a 10min 527 kJ 220 Kč
Jehněčí na portském víně

Jehněčí na portském víně

0 hlasů
2h a 25min 416 kJ 490 Kč
Citronové jehněčí

Citronové jehněčí

0 hlasů
2h a 50min 792 kJ 750 Kč

Články nejen o vaření