Prostreno.cz

Jehněčí kolínka dušená s česnekem

K velikonocům patří jehněčí maso. Právě na jaře je jehněčí maso nejchutnější.

  • 4h a 30min

    30min příprava

    4h a 0min vaření

  • 679 kJ / 162 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy5g
tuky13g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Odblaněné, očištěné maso potřete olejem, osolte, opepřete, posypte tymiánem, paprikou, koření vetřete do masa a ideálně přes noc nechte v chladničce.
  2. Pak maso ze všech stran nechte v pekáčku na rozehřátém oleji zatáhnout. Orestované maso vyndejte na talíř.
  3. Do pekáčku přidejte máslo a na másle nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli.
  4. Přidejte nakrájený řapíkatý celer, víno a nechte 5 minut vařit.
  5. Přidejte čerstvé bylinky – tymián, rozmarýn, vývar (zeleninový, telecí nebo hovězí), maso a paličku česneku, česnek můžete překrojit.
  6. Maso dejte do trouby předehřáté na 180 °C a duste 90 minut.
  7. Poté zkontrolujte, jak je maso měkké, možná bude potřebovat 2 – 2,5 hodiny dušení, podle potřeby podlijte vínem, nebo vývarem, dejte zpět do trouby a duste, až je maso měkké.
  8. Maso vyndejte a omáčku propasírujte, podle potřeby můžete omáčku zahustit moukou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kolínka dušená s česnekem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat