Prostreno.cz

Steak v kávové krustě

Rychlou přípravu hovězích steaků prý vymysleli honáci dobytka v Texasu; rozhodně ji přivedli k dokonalosti. Cesta ke šťavnatému hovězímu steaku je jednoduchá – k úspěchu vede jedno jediné otočení kleští.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 20min

    10min příprava

    10min vaření

  • 884 kJ / 211 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny18g
sacharidy1g
tuky15g

Ingredience na

  • 2 ks hovězích steaků - vysokých přibližně 4 cm
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička hrubě mleté kávy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička másla

Postup přípravy

  1. Steaky posypte solí, pepřem a kávou. Na pánvi se silným dnem rozehřejte olej s máslem. Pak steaky opečte z každé strany 4 minuty (medium).
  2. Steaky položte na prkýnko s potravinovou folií a nechte ještě 5-10 minut odležet.

TIP:

ROZPÁLIT pánev musíte opravdu pořádně, aby se šťáva uzavřela v masu.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,80g
  • Sacharidy:

    49,30g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    189,90g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 211 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

62

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Masová sekaná se zeleninou

(2 hlasů)

Rybí krokety

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Steak v kávové krustě

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat